Relatie pancreas en liesbreuk

De pancreas (alvleesklier) is een orgaan dat dwars in de buik ligt. Een aandoening die invloed op de pancreas kan hebben is een liesbreuk. Een hernia inguinalis, oftewel een liesbreuk, is een uitstulping van het buikvlies. De opgezwollen buik bij deze aandoening kan weleens van invloed zijn op de pancreas. Dit komt ook naar voren dat heel veel mensen die een cyste in de alvleesklier hebben ook last hebben van een liesbreuk. Herstel van de liesbreuk kan de situatie weer doen keren.

Relatie liesbreuk en buik

De heftige pijn in de buik bij een liesbreuk komt voor wanneer er in de breukpoort de distributie van de buik inhoud beklemd raakt. In de darmwand kunnen divertikels/uitstulpingen ontstaan. Een ontsteking hiervan roept heftige buikpijn op.

Slechte pancreas energie

Volgens de traditionele chinese geneeswijzen wijst een liesbreuk op een verstoorde pancreas energie! Deze energie betreft het omzetten van voeding naar energie met de daarbijhorende verplaatsing in het lichaam.

Het betreffende energiesysteem is ook verantwoordelijk dat organen op hun plaats blijven, met tevens de verantwoordelijkheid om het bloed binnen de aders te laten.

Een zwakke pancreas energie kan herkend worden door:

  • Breuken
  • Verzakking
  • Het snel krijgen van blauwe plekken
  • Diarree / slecht gevormde ontlasting / slechte stoelgang
  • Liesbreuk

Een bijkomende nadeel is dat voedingsstoffen mogelijk niet goed worden opgenomen (door een slechte verplaatsing). Dit kan dan ook weer als gevolg hebben dan er een mindere kwaliteit van sperma kan voorkomen.

Om het probleem op te lossen word aangeraden om een therapeut te benaderen die met kruiden uit de chinese wereld gebruikt worden met eventueel acupunctuur. Dit advies word gegeven omdat er tijdens een onderzoek bij uw arts (de reguliere circuit) weinig zal opleveren, omdat dit moeilijk te testen is bij de organen.

Meer informatie over liesbreuk: http://www.liesbreukinformatie.nl/